Anita Davidsen deler sin quiltehistorie

May 01, 2023
Solveig Morten Buraas
Anita Davidsen deler sin quiltehistorie
36:08
 

I det min quiltehistorie startet helt på starten av 2000 tallet, fanget jeg opp at det fantes en mulighet for at jeg kunne sende tepper til noen som kunne quilte dem for meg. Selv om det tok mange år før jeg sendte mitt første teppe til quilting, var Anita Davidsen ett av de første navnene jeg ble kjent med i quiltemiljøet. 

Hvis du tar av til venstre i det du passerer Lillehammer kommer du til Gausdal og bygda Anita har ett av sine to hjem. Det andre hjemmet har hun etablert i Italia. I podcastepisoden forteller hun om hvordan hun bruker søm begge steder. Hobbysømmen gjør Anita mest når hun er i huset de har i Italia der hun slapper så godt av, har tid og inspirasjon til å sy. I Gausdal blir det mest jobbsøm i systua.

Anita har har ikke bare reist i Europa. I 1994 var hun på en reisen til USA der hun for første gang fikk se en longarm quiltemaskin. Dette møtet ble en så stor forelskelse og begeistring at det ett par år senere ble til at hun som første Skandinav importerte en longarm og begynte å quilte for andre. Det er en helt unik og spennende historie Anita forteller i podcasten.

Anita deler også om sitt møtte med collage teknikken.  «Det er mange år siden jeg har blitt så inspirert av noe» forteller Anita. Det var på et av medlemsmøtene i Gausdal Quiltelag Anita ble introdusert for teknikken, og det er moro for meg å være den som fikk introduserte teknikken for henne.  Det var nede i Italia hun begynte å utforske teknikken. Anita liker best det å selv kunne lage mønster ut fra et foto. Og som dere ser på bildene under gjør hun det på en fantastisk måte.

Over bildet av collagen Anita har laget av fotografiet under. 

 

 Over coronaquilten til Anita.

Over bildet av en av de lekre veskene Anita syr i høykvalitetsull. 

Tusen takk for at du ville dele din quiltehistorie med oss, Anita

Ta gjerne kontakt om du har tanker om det Anita og jeg har snakket om i podcasten eller du har andre spørsmål eller refleksjoner til meg.
Hvis du vil følge Anita og hennes quiltehistorie videre finner du henne på: 

Instagram: https://www.instagram.com/anita_davidsen/

Facebook: https://www.facebook.com/anita.davidsen.3

 

Få beskjed om at neste episode av podcasten er tilgjengelig. 

Meld deg på e-postlista for å få beskjed når det kommer ut en ny episode av Din Quiltehistorie. Når du melder deg på lista vil du også få epost med tips og råd til å skrive quiltehistorie og andre quilterelaterte historier fra meg.

 

Jeg vil aldri selge din e-postadresse til andre.