Hanne Schneider deler sin quiltehistorie

podcast quiltehistorie Feb 05, 2023
Solveig Morten Buraas
Hanne Schneider deler sin quiltehistorie
41:18
 

Da jeg besøkte Bærum Quiltelag i høst med foredraget "Skriv din egen Quiltehistorie" kom det noen damer bort til meg. De var veldig klare på at jeg burde invitere Hanne Schneider inn som gjest til å dele sin historie. Selv om Hanne og jeg ikke var kjent for hverandre, har jeg sett henne i miljøet og tenkt at det er en veldig blid og positiv dame. Hanne responderte positivt på invitasjonen om å dele sin historie. Jeg var og er sikker på at hennes historie vil være til inspirasjon og glede for mange.

Hanne forteller om hvordan hennes quiltehistorie startet på et regnskapskontor og hvordan hennes første UFO (uferdig prosjekt) ble laget på hennes første kurs. Allerede der får vi ett bilde av hvordan hennes nysgjerrighet og tro på at det finnes noe mer å utforske har tatt henne videre gjennom hennes quiltehistorie. En historie som virkelig ble spennende når hun fant mulighetene til å etablere kontakter og bygge ett nettverk via internett. Hanne gjorde stikk i strid med hva hun hadde lært barna sine. Hun knyttet kontakter på internett og reiste på besøk.... Hanne kom til Shipshewana, en hub for quiltere. 

Gjennom Hanne sin fortelling tegner hun et bildet av en tålmodig quilter. Hun har sydd flere store sampler quilts, Quilts satt sammen av mange ulike blokker. Den første hun sydde var en "Dear Jean" som er satt sammen av 196 blokker. Til denne quilten har hun skrevet ned informasjon om hver eneste blokk og kan dermed fortelle historien til denne quilten i detalj. Hanne forteller at hver blokk blir et prosjekt i seg selv når en syr en sampler quilt. 

Hanne forteller om sy-rommet sitt og at hun liker å starte dagen der inne med en kopp kaffe omgitt av bøkene sine som er en viktig inspirasjonskilde for henne. Hun forteller at hun i det siste også har startet med å skrive journal og at det gir glede å se tilbake. Vi snakker også sammen om gleden av at det vi syr blir brukt. Hanne sier så fint: "De tingene som setter fotspor i livene våre er de tingene som blir brukt."

Hvis du vil følge med på Hanne sitt siste prosjekt med små hexagons som hun broderer små motiver på og følge hennes quiltehistorie videre kan du følge henne på Instagram: 

https://www.instagram.com/hannequilt/

Tusen takk for at du ville dele quiltehistorien din, Hanne.

 

 

Over: Hanne sin "Dear Jean" 

Under: Bøkene som inspirerer Hanne på Sy-rommet

Over: Hanne sin "Just plain nuts"

Over: Hanne sin "Nearly Insane"

Over: De to quiltene sammen på utstilling 
Under: Mønsterbøker av designeren til de to quiltene

 

Få beskjed om at neste episode av podcasten er tilgjengelig. 

Meld deg på e-postlista for å få beskjed når det kommer ut en ny episode av Din Quiltehistorie. Når du melder deg på lista vil du også få epost med tips og råd til å skrive quiltehistorie og andre quilterelaterte historier fra meg.

 

Jeg vil aldri selge din e-postadresse til andre.