Nina Strandsplads deler sin quiltehistorie

podcast quiltehistorie Feb 26, 2023
Solveig Morten Buraas
Nina Strandsplads deler sin quiltehistorie
50:29
 

Nina Strandsplads skal få en stor takk fra meg for at podcasten Din Quiltehistorie ble til.
Som Nina finner jeg inspirasjon og glede i å lytte til podcaster. Jeg hadde sett/hørt hennes videopodcast på Youtube. I flere episoder hørte jeg henne si at det er mange norske strikke podcaster, men veldig få / om ingen andre norske podcaster med quilting enn hennes kombinasjonspodcast. En god unskyldning for at jeg skulle starte opp en podcast på norsk om quilting. Nina var naturlig nok ett av de første navnene jeg satte på lista over ønskede gjester ike bare fordi hun selv har podcast, men fordi hun har en lang og innholdsrik quiltehistorie å dele med oss.

På bildet over ser du Nina fra en av hennes podcastepisoder, Den glade tråd.
Nina fyller sine kreative dager med søm, strikking og broderi. I sin podcast deler hun litt om alt, som gjest i "Din Quiltehistorie" har vi begrenset oss til quilting denne gangen.

Nina sin quiltehistorie hadde en trang fødsel vil jeg si. Hun måtte gjennom alle de andre kursene til AOF først. Til tross for at hun valgte å kjøpe seg symaskin for første lønna i sin første jobb. Fra den gangen har Nina vært både butikeier og drevet mye med kursvirksomhet. I samtalen med Nina hører jeg henne dele hvordan hun klarer å følge sin egen vei i sitt syliv. Etter mange år og derav stor produksjon leter hun nå etter ting å sy som tar tid og har mange detaljer. Kanskje vi kan kalle henne en "sakte-syer". 

I samtalen snakker Nina om at norske quiltere er flinke og kan utrolig mye og ofta mange ulike teknikker. Hun trekker frem de norske quiltebutikkene og designerne i denne sammenhengen. Jeg legger også til kursholderne som ofte er de samme som designerne og butikkdriverne, men det å lære bort kunnskap bidrar til at quiltere gis mulighet til å bygge ferdigheter. Vi kommer også inn på viktigheten av å verdsette mønsterdesignere. Det ligger mange timer arbeid bak å utvikle gode mønstre og hvis vi ønsker et mangfold er det viktig å se verdien de gir ved å la de merke det ved at vi velger å kjøpe mønstrene.

En av teknikkene Nina selv setter pris på og som hun holder kurs i er papirsøm. Under ser du bilde av to prosjekter Nina snakker om i episoden

Tusen takk for at du ville dele din quiltehistorie med oss, Nina.

Ta gjerne kontakt om du har tanker om det Nina og jeg har snakket om i podcasten eller du har andre spørsmål eller refleksjoner til meg.
Hvis du vil følge Nina og hennes quiltehistorie videre finner du henne på: 

Instagram: https://www.instagram.com/dengladetraad/

Podcasten på Youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=den+glade+tr%C3%A5d

 

Få beskjed om at neste episode av podcasten er tilgjengelig. 

Meld deg på e-postlista for å få beskjed når det kommer ut en ny episode av Din Quiltehistorie. Når du melder deg på lista vil du også få epost med tips og råd til å skrive quiltehistorie og andre quilterelaterte historier fra meg.

 

Jeg vil aldri selge din e-postadresse til andre.