Trine Bakke deler sin quiltehistorie

podcast quiltehistorie Sep 02, 2022
Solveig Morten Buraas
Trine Bakke deler sin quiltehistorie
51:26
 

Hei

Min første drømmegjest til poddcasten var Trine Bakke. Hun var min første store inspirasjonskilde og den designeren jeg har sydd flest mønstre av. Gleden var stor når spørsmål om hun ville være gjest ble besvart med: "Så hyggelig. Selvfølgelig". Jeg er derfor glad og stolt over å kunne dele hennes historie som den første i podcasten Din Quiltehistorie. 

Trine er designer, kursholder, forfatter og tidligere butikkeier. I samtalen deler hun historien om hvordan hennes quiltehistorie startet. Hun forteller om sitt opprør mot de "trøtte valgene" hun opplevde i møtet med lappeteknikken og hvordan det å spare og "ta vare på" har vært en del av hennes liv. Trine har reist mye rundt i landet og hatt glede i å inspirere mennesker med sin kunnskap og kreativitet. Vi får høre hvilket av de mange mønstrene hun har designet som er hennes favoritt, hva hun blir inspirert av og hvilke kriterier hun ta til grunn i valg av forlag til den første boka si. Trine deler med oss hvordan hun tar vare på og bruker stoff og ferdige tepper. 

Som mormor har Trine glede av å sy til små barnebarn og hun forteller hvordan hun har jobbet med dåpslue til det siste barnebarnet. Vi snakker også litt om fornorskning vs amerikanisering av ord, begreper, navn og måleenheter. 

Det er så mange gode historier i denne episoden som du kan kose deg med. God fornøyelse 

Du kan besøke Instagram kontoen Trine deler med tidligere kollega og venn Anne-Kjersti Johansen her:

LappeMakeriet (@lappemakeriet) • Instagram photos and videos

 

     

Åttebladrose    

                   

Solsnu i Quiltmania 

 Svennebrev i Familien                                                                                                                                           

                    

 Veska sydd av små ullbiter

            

 "Kan kanskje bli....."

 Tepper i kurv

 

 

 

Få beskjed om at neste episode av podcasten er tilgjengelig. 

Meld deg på e-postlista for å få beskjed når det kommer ut en ny episode av Din Quiltehistorie. Når du melder deg på lista vil du også få epost med tips og råd til å skrive quiltehistorie og andre quilterelaterte historier fra meg.

 

Jeg vil aldri selge din e-postadresse til andre.