Jeg har startet podcast

podcast Aug 18, 2022
Solveig Morten Buraas
Jeg har startet podcast
1:41
 

I mitt aller første blogg innlegg deler jeg historien om hvordan jeg fant på ideen om å lage podcast, hva en podcaster og hvordan du kan lytte til den. Denne historien har jeg tidligere delt med alle på e-post lista mi og siden responsen var så god synes jeg den er god nok til å fortelle på nytt.

 Når jeg har ferie fra "dagjobben" min starter den kreative og innovative delen av hjernen min å poppe opp med nye ideer. Og i sommer eksploderte ideen om å lage en podcast. Det har vært en liten spire som har ligget i bakhodet over tid uten at jeg helt har klart å finne form, innhold og tid til det. Men helt på starten av ferien falt dette på plass og jeg har brukt ferien til å utvikle ideen til noe konkret og gjennomførbart. 

En podcast er nesten som et radioprogram med korte eller lange episoder. Podcastene som lages av folk over hele verden er samlet og ligger på ulike apper ute på internett, f.eks på "Spotify" eller "itunes". Jeg kommer til å dele lenke til min podcast og nye episoder både via e-poster, her på bloggen og på facebook siden min. På den måten vil du enkelt finne den og få beskjed når det kommer nye episoder. Som lytter kan du velge å høre på når det passer for oss. Det er stor variasjon i hvor ofte det kommer nye episoder og hvor lange disse er fra podcast til podcast. Jeg er selv veldig glad i å høre på podcaster når jeg syr, kjører bil eller står i vaskekjelleren. Det gir med inspirasjon, motivasjon og kunnskap.

"Din Quiltehistorie", som er navnet på podcasten jeg har laget, kommer ut om to uker. Jeg har planlagt lansering av den med å legge ut de første episodene første helga i september. Deretter vil det komme en ny episode hver fjortende dag frem til jul. Det vil være to ulike type episoder. Den ene typen er intervjuer med et menneske fra quiltemiljøet i Norge, som forteller sin quiltehistorie gjennom en samtale med meg. Den andre typen er episoder jeg har tittelen "Rett fra sy-rommet". Her ønsker jeg å invitere deg og alle som har lyst til å fortelle om ett av dine prosjekter (gjerne det siste) gjennom en samtale der jeg stiller en rekke faste spørsmål. Du kan sammenligne det med et 10-kjappe intervju.

Formålet med podcasten er å dele flere quiltehistorier. Både til glede, nytte, underholdning og inspirasjon for alle som liker å sy. Jeg håper det at vi deler quiltehistorier på denne måten vil være til inspirasjon for de som er nysgjerrige og har lyst til å prøve seg på lappeteknikk/quilting og for de som nylig har kommet i gang. 

Hilsen fra Solveig
quilter, historieforteller og gründer av Min Quiltehistorie

 

Få beskjed om at neste episode av podcasten er tilgjengelig. 

Meld deg på e-postlista for å få beskjed når det kommer ut en ny episode av Din Quiltehistorie. Når du melder deg på lista vil du også få epost med tips og råd til å skrive quiltehistorie og andre quilterelaterte historier fra meg.

 

Jeg vil aldri selge din e-postadresse til andre.