Rita Tjelta deler sin quiltehistorie

podcast quiltehistorie Sep 17, 2022
Solveig Morten Buraas
Rita Tjelta deler sin quiltehistorie
37:27
 

Jeg møtte Rita gjennom sosiale medier. Vi har så langt ikke møttes fysisk, men funnet en god tone gjennom vår felle interesse for stoff og søm. Vi ble bedre kjent gjennom innspillingen av podcast episoden der Rita deler sin historie. Rita er faglært sydame og for meg var det spennende å snakke med henne om likheter og forskjeller mellom det å sy klær og det å sy lappeteknikk. I episoden får høre litt om quiltekaffen Rita og quiltekatten hennes har invitert til i mange år. Du kan også høre historien om den gangen hun mønstret et skip og reiste nordover langs kysten med quiltebutikk sin. 

Litt språkutfordringer kan det bli når en Rogalending og en Østlending med bred dialekt snakker sammen. Men jeg håper historiene Rita deler overskygger eventuelle dialektbarrierer. Jeg håper du vil kose deg med Rita sin quiltehistorie og kjenner på den kunnskapen, inspirasjonen og varmen Rita deler.

 Rita er aktiv på sosiale medier gjennom Lappelykke, butikken hun drivere på Randaberg og nett. Du kan også bli bedre kjent med Rita  gjennom å følge henne på facebook og instagram. Du finner henne som @Lappelykke  Lappelykke | Facebook eller her: Lappelykke (@lappelykke) • Instagram photos and videos

 Over: Bildet av den første quilten Rita sydde

Rita liker både selv å prøve og å utfordre andre til å prøve nye linjaler.
Denne quilten er sydd med en linjal som lager pineapple blokker (ananas blokk)

 

Denne lille brikken er håndsydd og teknikken kalles Kawandi.
Rita forteller at denne teknikken har sin opprinnelse i en befolkning i India som kalles Siddi

 I 2018 pakket Rita butikken og mønstret skipet Narviksuen. Seilasen gikk langs kysten hele veien fra Stavanger til Honningsvåg

 Ute på havet kan det blåse opp og stoffrullene måtte sikres ombord.

 

 Quiltekatten Nelly 

 

Få beskjed om at neste episode av podcasten er tilgjengelig. 

Meld deg på e-postlista for å få beskjed når det kommer ut en ny episode av Din Quiltehistorie. Når du melder deg på lista vil du også få epost med tips og råd til å skrive quiltehistorie og andre quilterelaterte historier fra meg.

 

Jeg vil aldri selge din e-postadresse til andre.